Αιθέρια έλαια και μασάζ

Αιθέρια έλαια και μασάζ

Πώς δρουν τα αιθέρια έλαια στο μασάζ

Το μασάζ χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο σώμα και να αυξηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Τα αιθέρια έλαια εφαρμόζονται στο μασάζ μόνο αραιωμένα σε φυτικά λάδια βάσης για τη βέλτιστη διείσδυση στο δέρμα και τα βέλτιστα αποτελέσματα. Μόνο του το μασάζ μπορεί να χαλαρώσει τους μύες, επιτρέποντας στο αίμα και στη λέμφο να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα και γαληνεύει το νου. Αν αυτές οι ωφέλειες συνδυαστούν με τη θεραπευτική δύναμη των αιθέριων ελαίων, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εξαιρετικά.

Φυσιολογικά, ένα μασάζ αρωματοθεραπείας μπορεί να αυξήσει τη στάθμη ενέργειας και να ελαττώσει τα συμπτώματα της καθημερινής έντασης. Ακόμα, να ανακουφίσει τους πόνους και να βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος. Υπάρχουν πολλά είδη μασάζ που μπορούν να εφαρμοσθούν. Για το αρωματοθεραπευτικό μασάζ υπάρχουν τρεις τύποι βασικών κινήσεων: το κυκλικό, οι μαλάξεις και οι εντριβές.

Με το μασάζ με αιθέρια έλαια μπορεί να βελτιωθεί η κακή κυκλοφορία του αίματος ιδιαίτερα στα πόδια που έχει σαν αποτέλεσμα τα παγωμένα πόδια. Επίσης με το λεμφικό μασάζ με αιθέρια επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση της λέμφου και ολόκληρου του οργανισμού και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Μασάζ με αιθέρια έλαια μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης και έχει στόχο να προάγει την υγεία του δέρματος και να καταπολεμήσει τις ενοχλήσεις και τους πόνους στο πρόσωπο. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να επηρεάσει και άλλα σημεία του σώματος γιατί τα σημεία πίεσης βρίσκονται πάνω σε μεσημβρινούς ή ενεργειακά κανάλια. Έτσι όταν ασχολούμαστε με ένα σημείο του προσώπου, ίσως βοηθήσουμε κάποιο άλλο όργανο, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο μεσημβρινό

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα μας τα προϊόντα μασάζ.