Αιθέρια έλαια, τι είναι

Αιθερια ελαια, τι είναι

Τι είναι τα αιθέρια έλαια;

Αιθέρια έλαια είναι οι αρωματικές πτητικές ουσίες που παράγονται από ορισμένα είδη φυτών. Τα αρωματικά φυτά παράγουν αρωματικές ουσίες στα εκκριτικά κύτταρα, χρησιμοποιώντας ιχνοστοιχεία από το έδαφος και το νερό, το φως και τη ζέστη από τον ήλιο.

Σε πολλά αρωματικά φυτά, τα εκκριτικά κύτταρα βρίσκονται στα άνθη και τα φύλλα, σε ρητίνες και ρίζες, στα εσπεριδοειδή, σε δένδρα και ξύλα, σε μπαχαρικά, χορτάρια, σε σπόρια και θάμνους. Όταν γίνεται απόσταξη των αρωματικών φυτών, οι αρωματικές ουσίες υπόκεινται σε λεπτές χημικές αλλαγές και μεταλλάσσονται σε αιθέρια έλαια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ψυχή του φυτού, το DNA του, η εκδήλωση της ζωτικής δύναμης που το δημιούργησε. Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μια ζωτική δύναμη ή μια ενέργεια, μια «ψυχή» που είναι αδύνατο να απομονώσουμε ή να δούμε. Η ζωτική ενέργεια του φυτού είναι αόρατη και άπιαστη αλλά εμπεριέχεται στα αιθέρια έλαια του. Είναι η «καρδιά» του φυτού. Αυτή ακριβώς τη ζωτική ενέργεια εισάγουμε στο σώμα μας με την αρωματοθεραπεία.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων μπορεί να είναι χαλαρωτικές, εξισορροπητικές, διεγερτικές, αγχολυτικές, αντικαταθλιπτικές, αντιμικροβιακές, αναλγητικές, καταπραϋντικές, αντιβηχικές, αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, επουλωτικές, συσφιγκτικές, αντιβακτηριακές, αντιαλλεργικές, μυκητοκτόνες, αποσυμφορητικές, τονωτικές, εντομοκτόνες, παρασιτοκτόνες κ.ά.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα προϊόντα μας.