Λάδι προσώπου ή κρέμα ενυδάτωσης;

Λάδι προσώπου ή κρέμα ενυδάτωσης;
Η παγκόσμια τάση της αγοράς καλλυντικών

Είναι γνωστό ότι το καταναλωτικό κοινό της Αμερικής διαμορφώνει τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό έχει αποτέλεσμα οι στατιστικές να δείχνουν ότι το 70% των Αμερικανών καταναλωτών ενδιαφέρονται για προϊόντα προσώπου που τα βασικά τους συστατικά είναι φυτικής προέλευσης (Mintel, 2016). Η ίδια έρευνα διαπίστωσε ότι καθώς το 71% των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου πιστεύει ότι η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για την εμφάνιση και τη σωματική υγεία. Παρατηρήθηκε αύξηση του ενδιαφέροντος για προϊόντα ομορφιάς εμπνευσμένα από φυτικά τρόφιμα. Δηλαδή που περιέχουν συστατικά όπως η βιταμίνη C, τα φύκια, το πλιγούρι βρώμης και το μέλι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αποφυγή στα καλλυντικά «δυσάρεστων» χημικών ουσιών. Όπως parabens, PEG, λαουρυλοθειικό νάτριο και ακόμη και αρώματα (Safe Cosmetics, 2016). Το 58% της ανάπτυξης νέων προϊόντων στον τομέα αυτό οφείλεται σε προϊόντα βασισμένα σε βότανα. Ενώ το 6% επικεντρώνεται σε βιολογικά σκευάσματα, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια (Mintel, 2016).

Τα τελευταία χρόνια διαμορφώνεται μια μεγάλη τάση στον χώρο της κοσμετολογίας, η οποία είναι τα λάδια για το πρόσωπο. Τα λάδια προσώπου είναι το είδος με την υψηλότερη αυξητική τάση από τα φυτικά καλλυντικά. Γι’ αυτό στρέφουν το ενδιαφέρον παραγωγής όλο και περισσότερων εταιρειών του κλάδου σ’ αυτόν τον τομέα.

Κρέμα ενυδάτωσης

Οι κρέμες αποτελούνται κυρίως από κερί (γαλακτοματοποιητές), νερό, έλαια, συντηρητικά και ενισχυτικά. Τα κεριά σχηματίζουν ένα αποφρακτικό στρώμα στο δέρμα, το οποίο βοηθά να κρατήσει την υγρασία μέσα. Υπάρχουν δύο μειονεκτήματα σε αυτό: Το ένα είναι ότι η συσσώρευση κεριού μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους. Καθώς και να δημιουργήσει φράγμα που να εμποδίσει τη διείσδυση του συστατικού ελαίου της κρέμας στο δέρμα (το τμήμα του προϊόντος που πραγματικά ωφελεί το δέρμα). Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος για τον οποίο οι κρέμες προσφέρουν συνήθως υψηλότερο επίπεδο μείωσης των αποτελεσμάτων με την πάροδο του χρόνου.

Λειτουργούν, αρχικά, επειδή βοηθούν στην αρχική συγκράτηση της υγρασίας. Όσο, όμως, περνάει ο καιρός θα εμποδίζουν τα έλαια να μεταφέρουν τα θρεπτικά συστατικά, όπως τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, στο δέρμα. Τυπικές κρέμες δέρματος περιέχουν περίπου 70% νερό και έτσι προστίθενται συντηρητικά, χημικά και αρώματα σε πολλές από αυτές για την εξάλειψη της βακτηριακής ανάπτυξης, την αύξηση της διάρκειας ζωής και την επίτευξη ενός ελκυστικού αρώματος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Dr. Alastair Carruthers, κλινικό καθηγητή δερματολογίας στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας, τα πρόσθετα αυξάνουν επίσης τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος και αλλεργικής αντίδρασης.

Έλαια προσώπου

Ξέρετε ότι οι trendsetters ομορφιάς όπως η Gwyneth Paltrow και η Emma Stone χρησιμοποιούν φυτικά έλαια προσώπου; Αν ψάχνετε να έχετε πιο υγιή, νεανική εμφάνιση δέρματος χωρίς έκθεση σε χημικές ουσίες, τοξίνες ή σκληρές θεραπείες, ιδού η λύση. Σκεφτείτε να προσθέσετε καλλυντικά έλαια στην καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας. Καθώς δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ανάγκη για συντηρητικά. Πραγματικά, αποδεικνύεται ότι το συστατικό φροντίδας του δέρματος που φοβόμασταν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας μπορεί όντως να μεταμορφώσει το δέρμα μας!

Τα έλαια είναι ισχυρά ενυδατικά, γεμάτα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός λαμπερού δέρματος.
Τα έλαια προσώπου δεν είναι μια νέα εφεύρεση, χρησιμοποιούνται από την εποχή της Κλεοπάτρας, των Ρωμαίων και των αρχαίων Ελλήνων. Τα φυτικά έλαια έχουν μια μικρή μοριακή δομή που τους επιτρέπει να εισχωρούν εύκολα στο δέρμα. Είναι πλούσια σε βασικά υγιεινά συστατικά όπως λιπαρά οξέα ενυδάτωσης, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3, -6 και -9. Αυτά ενισχύουν το λιπιδικό στρώμα του δέρματος και βοηθούν στη σταθεροποίηση της φυσικής παραγωγής λιπιδίων αποτρέποντας την αφυδάτωση. Βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του.

Όταν τα έλαια εφαρμόζονται στο δέρμα, απορροφώνται απευθείας στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Εκεί κινούνται αμέσως για να βελτιώσουν τη λειτουργία των φραγμών των λιπιδίων. Τα κύτταρα του δέρματος συγκρατούνται από μια αφθονία ελαίων. Καθώς μεγαλώνουμε, παράγουμε λιγότερα από τα έλαια που δίνουν στο δέρμα μας μια υγιή λάμψη. Έτσι, μέριμνά μας είναι η αναπλήρωση. Τις περισσότερες φορές θα δείτε άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη εφαρμογή. Μετά από ένα μήνα χρήσης, το δέρμα σας είναι πιο υγειές και λαμπερό.

Λάδια προσώπου για κάθε τύπο δέρματος

Τα έλαια φροντίδας του δέρματος πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες με βάση τις ανάγκες του δέρματός, ξηρό, λιπαρό ή κανονικό. Αν έχετε πολύ λιπαρό δέρμα και αποφεύγετε την ενυδάτωση του προσώπου, το δέρμα αντιρροπιστικά θα βγάλει περισσότερο σμήγμα στην προσπάθειά του να επαναφέρει το pH του δέρματος και το επιφανειακό σμήγμα το οποίο το έχει ανάγκη για προστασία ενάντια στα βακτηρίδια. Το κατάλληλο λάδι μπορεί να ενυδατώσει και να ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος.

Τα άτομα με ευαίσθητο και ξηρό δέρμα μπορούν να βρουν ανακούφιση με το λάδι προσφέροντας στην επιδερμίδα τους βαθιά ενυδάτωση, ανάπλαση και επούλωση. Το κανονικό δέρμα ευεργετείται από τα λάδια προσώπου λόγω των πλούσιων συστατικών τους και δείχνει ενυδατωμένο, σφριγηλό και νεανικό.

Λάδια προσώπου αντιγήρανσης για ώριμο δέρμα και ρυτίδες

Εκτός από τη διατήρηση της ακεραιότητας του λιπιδικού φραγμού, τα έλαια αναστέλλουν την υπεροξειδική και οξειδωτική βλάβη, με μια λέξη, τις ρυτίδες και τη γήρανση του δέρματος. Τα έλαια φροντίδας του δέρματος πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος. Ορισμένα έλαια όπως του καρότου και του τριαντάφυλλου έχουν γνωστές αντιγηραντικές ιδιότητες αναζωογόνησης του δέρματος, ενώ άλλα όπως το tea tree oil έχουν αντισηπτικές ιδιότητες. Τα έλαια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση στη θέση των ορών για πιο ώριμο δέρμα.

Για νεότερο δέρμα μπορεί να αντικατασταθεί η κρέμα νυκτός με λάδι. Χρησιμοποιούνται και σε περιοχές που είναι πιο συχνά εκτεθειμένες όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια. Τα λάδια λειτουργούν καταπληκτικά και σε άλλα μέρη του του σώματος όπως αγκώνες και φτέρνες αλλά και σε όλο το σώμα. Τέλος, τα έλαια προσώπου μπορούν να έχουν αρωματοθεραπευτικά οφέλη. Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το τριαντάφυλλο, το υλάνγκ-υλάνγκ, το σανδαλόξυλο έχουν υπέροχα αρώματα και υψηλά θεραπευτικά αποτελέσματα. Είναι γνωστό, επίσης, ότι ανυψώνουν τη διάθεση, χαλαρώνουν το πνεύμα και επιφέρουν ισορροπία σε σώμα, νου και ομορφιά.

Λάδι προσώπου ή κρέμα ενυδάτωσης;

Γιατί έλαια AROMA SELENA Premium Beauty Oils;

Τα έλαια AROMA SELENA είναι Premium Beauty Oils, ο ιδανικός συνδυασμός προϊόντων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας.
Για να βρείτε το τέλειο έλαιο προσώπου για τον τύπο του δέρματός σας, επισκεφθείτε το e-shop μας.

Εδώ μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία με πάνω από ογδόντα είδη λαδιών από 100% φυτικά έλαια εμπλουτισμένα με αιθέρια έλαια.

Έχουν χρήση καλλυντική και θεραπευτική για το πρόσωπο και όλο το σώμα.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας μπορεί να σας ενημερώσει και να σας προτείνει το ιδανικό λάδι για εσάς και να απαντήσει σε όλες σας τις απορίες.

Γνωρίστε τα ευεργετικά οφέλη της φύσης μέσα από τα προϊόντα μας και ενισχύστε την ομορφιά σας και την υγεία της επιδερμίδας σας!

 

Πηγές:

[1]http://www.stephensonpersonalcare.com/blog/2017-02-28-category-insight-the-rise-of-organic-beauty-products [2]https://www.omicsonline.org/open-access/herbal-cosmetics-and-cosmeceuticals-an-overview-2329-6836-1000170.php%3Faid%3D42140&prev=search [3]https://www.futuremarketinsights.com/reports/herbal-beauty-products-market [4]https://www.pharmatutor.org/articles/herbal-cosmetics-used-for-skin-hair-care  [5]http://www.besthealthmag.ca/best-looks/skin/could-facial-oils-benefit-your-skin/  [6]http://www.aspireskin.co.uk/skincare-oils-purpose/ [7]https://www.huffingtonpost.com/hillary-peterson/face-oils_b_1747283.html  [8]https://blog.freepeople.com/2017/02/great-debate-whats-skin-oil-cream/  [9]https://www.glamour.com/story/how-to-use-best-face-oil-for-skin-type [10]https://truebotanicals.com/blogs/true-botanicals-blog/the-great-debate-face-oils-vs-creams  [11]https://www.nayaglow.com/2017/09/27/the-ongoing-debate-between-face-oils-vs-cream/, [12]https://www.getthegloss.com/article/creams-vs-oils-which-is-better-for-hydrated-skin  [13]https://www.adorebeauty.com.au/facial-oils/guide/face-oil-vs-cream  [14]http://www.nezzanaturals.com/facial-creams-vs-facial-oils/ [15]https://www.tlife.gr/omorfia/stay-fresh/ladia-prosopou-i-nea-megali-tasi-stin-kosmetologia-kai-poia-einai-ta-agapimena-mas/