Προστασία από τον κοροναϊό

Προστασία από τον κοροναϊό με αιθέρια έλαια

4 βασικά αιθέρια έλαια που λειτουργούν ως φραγμός στον κοροναϊό.

Πώς και γιατί μπορεί να γίνει προστασία από τον κοροναϊό με αιθέρια έλαια. Ο κορωναϊός που ονομάζεται SARS-CoV-2, όπως ο ιός της γρίπης, είναι ένας ιός RNA. Είναι επομένως πιθανό να μεταλλάξει και να αυξήσει τη λοιμογόνο δράση του με κάθε μετάλλαξη.

Το COVID-19 (το όνομα της λοίμωξης) είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ασυμπτωματικό. Επομένως, οι αριθμοί είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, αλλά στο 20% των περιπτώσεων φαίνεται ότι ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει θάνατο στο 4% των περιπτώσεων, κυρίως σε ηλικία άνω των 40. Ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση και το άσθμα αποτελούν παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές και σοβαρότητα.

Είναι θεμιτό, να υιοθετηθεί μια προσέγγιση πρόληψης με αιθέρια έλαια και βότανα. Οι παρακάτω συμβουλές δεν αποσκοπούν στη θεραπεία του κορωναϊού (επειδή δεν υπάρχει τεκμηρίωση για το νέο αυτό ιό), αλλά χρησιμεύουν για να τον εξετάσουμε ή να περιορίσουμε τα αποτελέσματά του.

Η ανοσία είναι ο πρώτος μοχλός ενεργοποίησης, ειδικά επειδή ορισμένα αιθέρια έλαια είναι πράγματι πολύ ισχυρά στα λεμφοκύτταρα και στα μακροφάγα.

Δηλαδή, με μια καλή συνέργεια αρωματοθεραπείας, μπορούμε να βασιστούμε στις αντιιικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων (υπάρχουν σχετικές βιβλιογραφικές αναφορές των επιστημονικών δημοσιεύσεων). Αυτές στηρίζονται σε «κλινική εμπειρογνωμοσύνη» και διεγείρουν τις δύο οδούς της ανοσίας μας:

  1. ειδική ανοσία: η οποία προάγει τη σύνθεση αντισωμάτων και
  2. έμφυτη ανοσία: η οποία προάγει τη σύνθεση μακροφάγων και κυττάρων δολοφόνων.

Τα αιθέρια έλαια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε πολλούς ιούς (με δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τα αποτελέσματα), όπως η γρίπη H1N1, ο ιός HPV, ο έρπης.

Πώς να ξυπνήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να κάνετε ένα φραγμό στον κοροναϊό

  • Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη D3.
  • Πάρτε βιταμίνη C σε καθημερινή βάση.
  • Πηγαίνετε νωρίς στο κρεβάτι και βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου σας: η πρώτη συνέπεια της κούρασης είναι ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Καθαρίστε το συκώτι σας, χρησιμοποιώντας μια οκταήμερη θεραπεία τσαγιού από δεντρολίβανο ή αγκινάρα ή αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου verbenone. Ταυτόχρονα επιλέξτε μια λιτή διατροφή (λιγότερη ζάχαρη, λιγότερο αλκοόλ, αφαίρεση γαλακτοκομικών προϊόντων), υποτοξική και πολύχρωμη (πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα).
  • Χαλαρώστε το νευρικό σας σύστημα γιατί συνεργάζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα για να τονώσει την άμυνα. Διαχειριστείτε το άγχος σας, εστιάστε στο θετικό και αποφύγετε τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τα μέσα.
  • Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό, αλλιώς απολυμάνετε τα χέρια σας με 2 έως 3 σταγόνες ΑΕ Δάφνης Αιθέριο έλαιο Δάφνης
  • Συμβουλές για αρωματοθεραπεία: Χρησιμοποιείτε κάθε πρωί α.ε. δάφνης βάζοντας 5 σταγόνες στο στήθος και μόλις βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο βάλτε 1 σταγόνα κάτω από τα ρουθούνια αναπνέοντας βαθιά και στα χέρια (ως απολυμαντικό). Πλένετε τα χέρια σας τακτικά.

Ιδιότητες α.ε. δάφνης: ανοσοδιεγερτικό, αντιικό και ισχυρό αντιβιοτικό, ακριβώς πάνω σε ιούς RNA όπως ο κοροναϊός που είναι υπεύθυνος για οξέα αναπνευστικά σύνδρομα. Είναι επίσης αναλγητικό, ανοσοδιεγερτικό.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων (πυρετός και αιφνίδια κόπωση, ξηρός βήχας), φορέστε μάσκα για να αποφύγετε τη μόλυνση και περιορίστε τη μεταδοτικότητα. Μπορείτε να ακολουθήσετε το ακόλουθο πρωτόκολλο :

Αιθέρια έλαια για κοροναϊό :

  •  ΑΕ Δάφνη, Laurus nobilis, αντι-ιική τεκμηρίωση για τους ιούς της γρίπης και τους κοροναϊούς
  •  ΑΕ Τσαγιόδεντρου, Melaleuca alternifolia, αντι-ιική τεκμηρίωση για τους ιούς της γρίπης και τους κοροναϊούς
  •  ΑΕ Θυμάρι, Thymus vulgaris, ανοσοενισχυτικό, αντιβηχικό
  •  ΑΕ Βάλσαμο Copahu, Copaiba offcinalis, ανοσοδιεγερτικό,  ενεργοποιεί τα Natural Killers, αντιφλεγμονώδες (β-καρυοφιλλενίου)

Δεν ενδείκνυται η χρήση σε παιδιά κάτω των 7 ετών, σε εγκυμοσύνη, σε θηλασμό, στο άσθμα, σε αλλεργία στα α.ε., σε ατοπικό και εκζεματικό δέρμα, σε περίπτωση επιληψίας.

Τρόπος χρήσης

Για τους τρόπους χρήσης των α. ε., προτείνεται να απευθύνεστε σε εξειδικευμένο αρωματοθεραπευτή, για τη σωστή καθοδήγηση της χρήσης τους. Τα αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι 100% καθαρά και αγνά. Η γενική χρήση των α.ε. είναι ως εξής:

  • Επάλειψη σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων του αρωματοθεραπευτή).
  • Η ατμοσφαιρική διάχυση των ΑΕ που είναι γνωστή για τις ανοσολογικές και αναπνευστικές ιδιότητές της συνιστάται έντονα. Μπορεί να μειώσει τη μεταδοτικότητα της νόσου. Χρήσιμα ΑΕ που μπορούν να αναμιχθούν μαζί στον αρωματοποιητή είναι: τσαγιόδεντρο, ευκάλυπτος, λεβάντα κ.α. 

Σημείωση: σε περίπτωση αποδεδειγμένης μόλυνσης με κοροναϊό, συνιστάται η χρήση ΑΕ με σκοπό τη ρύθμιση της φλεγμονώδους και ανοσοποιητικής αντίδρασης. Αυτό θα βοηθήσει το σώμα να διαχειριστεί καλύτερα το ανοσοποιητικό σοκ, να προωθήσει τις δυνάμεις αυτοθεραπείας και ν’ αποδυναμώσει το μικρόβιο πιο γρήγορα. Συνιστάται να φοράτε μια κατάλληλη μάσκα, από τα πρώτα χαρακτηριστικά συμπτώματα της λοίμωξης, δηλαδή: πυρετό, βήχα, σωματική κατάπτωση και δυσκολίες στην αναπνοή.

Το παρόν άρθρο αποτελεί απόσπασμα γαλλικού άρθρου ιατρικού περιεχομένου σχετικά με οδηγίες για προστασία από τον κοροναϊό με τη χρήση της αρωματοθεραπείας και των αιθέριων ελαίων. Στηρίζεται στις τελευταίες επιστημονικές δημοσιεύσεις σχετικά με το SARS-CoV2

    * Ό,τι αναγράφεται και προτείνεται στο παραπάνω άρθρο δεν καταργεί ή αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή και οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή..

 

Πηγή:  www.aude-maillar