Αρωματοθεραπεία και τσάκρα (ενεργειακά κέντρα)

Αρωματοθεραπεία και τσάκρα (ενεργειακά κέντρα)

Η εφαρμογή της αρωματοθεραπείας στα τσάκρα

Ποια η σχέση των τσάκρα με την αρωματοθεραπεία και τα αιθέρια έλαια. Τα τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα, σύμφωνα με την ινδική φιλοσοφία, βρίσκονται στο αιθερικό σώμα του ανθρώπου και λειτουργούν σαν δέκτες, μετασχηματιστές και διανομείς διαφόρων μορφών ενέργειας. Προσλαμβάνουν ζωτική ενέργεια από τα λεπτά ενεργειακά σώματα του ανθρώπου. Αυτά είναι το αιθερικό, συναισθηματικό ή αστρικό, νοητικό, πνευματικό ή αιτιακό, επίσης από το περιβάλλον του, το σύμπαν και τη φύση. Από κάθε μορφή ενέργειας (φυτά, κρύσταλλοι, ήχοι κ.ά.), τη μετασχηματίζουν στις συχνότητες που χρειάζεται το φυσικό σώμα ή τα ενεργειακά σώματα για τη συντήρησή και την ανάπτυξή τους.

Τα πιο σημαντικά τσάκρα είναι επτά. Η έδρα τους είναι στο αιθερικό σώμα του ανθρώπου το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το φυσικό σώμα. Βρίσκονται κατά μήκος ενός κεντρικού, κατακόρυφου άξονα (σπονδυλική στήλη) στο μπροστινό μέρος του σώματος. Το κάθε ενεργειακό κέντρο έχει το δικό του ρόλο ύπαρξης, συνδέεται με τα φυσικά όργανα του σώματος και ελέγχει τις λειτουργίες τους. Όσο πιο συνειδητό είναι ένα άτομο, τόσο πιο ενεργά και ανοιχτά είναι τα τσάκρα του. Κάθε ενεργειακό κέντρο αντιστοιχεί σε ένα στοιχείο της φύσης και περιέχει όλες τις χρωματικές δονήσεις αλλά πάντα κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα. Το κάθε τσάκρα συντονίζεται με τις δονήσεις που εκπέμπει το συγκεκριμένο χρώμα που συνδέεται με αυτό. Όσο το άτομο εξελίσσεται, τα τσάκρα ανοίγουν περισσότερο και οι δονήσεις τους αυξάνονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ίδιο το κέντρο να καθορίζει την ποσότητα και η ποιότητα που μπορεί να απορροφήσει από κάθε πηγή ενέργειας (σύμπαν, φύση, ανθρώπους, περιβάλλον).

Τα τσάκρα συνδέονται εσωτερικά μεταξύ τους αποτελώντας μια αδιάσπαστη ενότητα και η αρμονική λειτουργία του ενός εξαρτάται και υποστηρίζεται από τα υπόλοιπα. Περιστρέφονται είτε δεξιόστροφα είτε αριστερόστροφα ανάλογα με το φύλο, κάτι το οποίο επιτρέπει στην ενέργεια του άνδρα και της γυναίκας να συμπληρώνει η μία την άλλη.

Τα 7 κύρια τσάκρα είναι:

  • 1ο Τσάκρα ή Ριζικό τσάκρα
  • 2ο Τσάκρα ή Ιερό τσάκρα
  • 3ο Τσάκρα ή Ηλιακό πλέγμα
  • 4ο Τσάκρα ή Τσάκρα της Καρδιάς
  • 5ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Λαιμού
  • 6ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Τρίτου Ματιού
  • 7ο Τσάκρα ή Τσάκρα του Στέμματος

Ενεργειακές θεραπείες

Οι ενεργειακές θεραπείες όπως η αρωματοθεραπεία, το ρέικι, η κρυσταλλοθεραπεία, η χρωματοθεραπεία κ.ά. οδηγούν σε μια ολοκληρωμένη βελτίωση της φυσικής, πνευματικής, νοητικής και ψυχικής υγείας.
Για να μπορέσει ο άνθρωπος να βιώσει την πληρότητα, τη δημιουργικότητα, τη γνώση, τη δύναμη, την αγάπη και την ευτυχία, τα τσάκρα πρέπει να είναι ανοιχτά και να συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους.
Η αρωματοθεραπεία με τις ενεργειακές συχνότητες που εκπέμπουν τα αιθέρια έλαια των φυτών συμβάλει πολύ στο ξεμπλοκάρισμα, στο καθάρισμα και στο άνοιγμα των ενεργειακών κέντρων με αποτέλεσμα την εξισορρόπηση και τη μεταξύ τους εναρμόνιση.

Στις ενεργειακές θεραπείες η αρωματοθεραπεία λειτουργεί κυρίως μέσω της οσμοθεραπείας (εισπνοές) και τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο αραιωμένα σε φυτικά λάδια βάσης.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλα μας τα προϊόντα για τα τσάκρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies από εμάς.