Ολιστική αρωματοθεραπεία

Ολιστική αρωματοθεραπεία

Τι σημαίνει ολιστική αρωματοθεραπεία;

Πριν πούμε τι σημαίνει ολιστική αρωματοθεραπεία, θα αναλύσουμε τον όρο “ολιστική”.

Οι όροι ολισμός και ολιστικός.

Οι παραπάνω όροι προέρχονται από την ελληνική λέξη «όλον». Με τον όρο ολιστική περιγράφεται ένας νέος τομέας της ιατρικής που μεταβάλλει τη θεώρηση για την υγεία όπως την ξέρουμε. Εξετάζει τα θέματα της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στηρίζεται στο γεγονός δηλαδή ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο βιολογική μηχανή από ξεχωριστά όργανα. Αλλά ένα πολυεπίπεδο όν, ένα ενιαίο ψυχο-οργανικό σύνολο (η φιλοσοφία της ολιστικής προσέγγισης στην θεραπεία του ατόμου πρωτοαναφέρθηκε από τον Πλάτωνα).

Μέχρι τώρα στην άσκηση της παραδοσιακής δυτικής ιατρικής ο στόχος είναι η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και κυρίως της διάγνωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραγνωρίζονται οι βαθύτερες αλληλεπιδράσεις ψυχικές- βιολογικές. Προέκυψε η ανάγκη λοιπόν, ιατροί και θεραπευτές επιστήμονες να αναβιώσουν αρχαίες θεραπευτικές μεθόδους. Αυτές τις μεθόδους που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά και λαμβάνουν υπόψη τους τον «εσωτερικό» και «εξωτερικό» άνθρωπο. Έτσι δημιουργούν ένα πρόσφορο έδαφος για επαναπροσδιορισμό της φύσης του ανθρώπου και τον βοηθούν όχι μόνο να ανακουφιστεί από την ασθένεια, αλλά και να γνωρίσει τον εσωτερικό του εαυτό.

Η αρωματοθεραπεία είναι μια θεραπευτική τέχνη, η οποία χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια που έχουν εξαχθεί από διάφορα μέρη αρωματικών φυτών και δέντρων. Σκοπό έχει τη βελτίωση της υγείας του σώματος και τη γαλήνη του νου.

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει σε πολλές ασθένειες αλλά για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να είναι μέρος του συστήματος της ολιστικής προσέγγισης της υγείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βλέπουμε την αιτία που υπάρχει πέρα από τα συμπτώματα και επίσης την πρόληψη της ασθένειας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ασθένεια δεν εμφανίζεται από το πουθενά. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της ασθένειας. Η κληρονομικότητα παίζει κάποιο ρόλο, αλλά βασικά η αρχή βρίσκεται στη νοητική κατάσταση του ατόμου, στον τρόπο ζωής του και στη διατροφή.

Γιατί η αρωματοθεραπεία είναι ολιστική.

Η ολιστική αρωματοθεραπεία, όπως και όλες οι ολιστικές θεραπείες (βελονισμός, ομοιοπαθητική, ρέϊκι, σιάτσου, ρεφλεξολογία κ.ά.), βοηθά σε πολλά. Όπως στην αύξηση της ενέργειας, στην αποκατάσταση μιας αίσθησης αρμονίας στη ζωή ανεξάρτητα με το πόσο αγχώδης μπορεί να είναι αυτή. Όλες οι μορφές της φυσικής θεραπείας στοχεύουν στην ενεργοποίηση της φυσικής άμυνας του σώματος. Όταν δημιουργηθούν ευνοϊκές καταστάσεις στον άνθρωπο συνολικά ως σώμα-νου-πνεύμα, το σώμα έχει τη δυνατότητα να θεραπεύεται μόνο του. Αυτό είναι γνωστό ως ολιστική προσέγγιση. Σε όλες τις σχολές της φυσικής θεραπείας, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αρωματοθεραπεία, η βασικότερη αρχή είναι ότι αν στο σώμα δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία (συνθήκες) τότε αυτό θα αυτοθεραπευτεί. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή διατροφή, την επαρκή άσκηση, τον καθαρό αέρα και την εσωτερική πληρότητα. Το σώμα, ο νους και το πνεύμα είναι αλληλένδετα και οτιδήποτε επηρεάζει το ένα επηρεάζει και τα άλλα. Άρα το πιο σημαντικό είναι να φέρουμε αρμονία στο τρίπτυχο σώμα-νους-πνεύμα.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλα μας τα προϊόντα.