Τι είναι η αρωματοθεραπεία

Τι ειναι η αρωματοθεραπεια

Τι είναι η αρωματοθεραπεία; 

Αρωματοθεραπεία είναι η σωστή χρήση και εφαρμογή των γνήσιων αιθέριων ελαίων για θεραπευτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρωματοθεραπεία μπορεί να διορθώσει τις ανισορροπίες της σωματικής ενέργειας και να αντιμετωπίσει προβλήματα που προέρχονται από διαταραχή της σωματικής, νοητικής και συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου.

Η αρωματοθεραπεία δεν είναι μόνο αποτελεσματική αλλά είναι και ευχάριστη. Η δερματική εφαρμογή, το λουτρό, το μασάζ και οι εισπνοές αιθέριων ελαίων αφενός είναι οι κυριότερες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τα αιθέρια έλαια να εισέλθουν στο σώμα και αφετέρου μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος και να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία γενικά.

Επομένως τι είναι η αρωματοθεραπεία; Η ουσία της αρωματοθεραπείας είναι ότι οι θεραπευτικές και εξισορροπητικές δυνάμεις της, αν εφαρμοσθούν σε καθημερινή βάση, βοηθούν στην ανάκτηση της χαμένης συναισθηματικής και φυσικής ισορροπίας του ατόμου.

Τα αιθέρια έλαια όταν εισπνευσθούν μπαίνουν στο σώμα από το αναπνευστικό σύστημα και αν αραιωθούν σε φυτικά λάδια βάσης και εφαρμοσθούν εξωτερικά, τα μόριά τους διαπερνούν το δέρμα, επομένως εισέρχονται και προσλαμβάνονται από το νου και το σώμα από δυο κύριους δρόμους: το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα.

Πιστεύεται ότι λειτουργούν ως μοχλοί στο κεντρικό νευρικό σύστημα όταν εισπνευστούν και διαπερνούν τα τριχοειδή αγγεία και τα κυτταρικά τοιχώματα όταν εφαρμόζονται στο δέρμα αραιωμένα σε φυτικά λάδια βάσης.

Πολλά αιθέρια έλαια έχουν τη δύναμη να διεγείρουν την ανανέωση και ανάπτυξη των υγιών κυττάρων καθώς και τη ρύθμιση και αποκατάσταση της ισορροπίας του μυαλού και του σώματος. Είναι επίσης σημαντικά στην αντιμετώπιση του στρες και στη διέγερση της κυκλοφορίας. Αυτές οι ιδιότητες συνδυασμένες με τις αναζωογονητικές δυνάμεις τους, ενισχύουν τις απόψεις ότι μπορούν να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν να δράσουν στο σώμα με πολλούς τρόπους, όπως ανακουφίζοντας από τους πόνους, περιορίζοντας τις φλεγμονές ή και καθαρίζοντας πληγές.

Τα ωφέλιμα αποτελέσματα που μπορούν να έχουν στο νου τα αιθέρια έλαια δίνουν μια επιπλέον διάσταση στη θεραπευτική τους δράση. Όλα τα αιθέρια έλαια βοηθούν στην εξισορρόπηση των συγκινήσεων (συναισθήματα) σ’ ένα βαθμό και μπορεί να διεγείρουν, να τονώσουν, να χαλαρώσουν ή να φέρουν ευφορία. Σε νοητικό επίπεδο, μπορούν να αναζωογονήσουν ένα κουρασμένο μυαλό και να διεγείρουν τη μνήμη.
Πατήστε εδώ για να δείτε τα προϊόντα μας.