Αιθέρια έλαια και οσμοθεραπεία

Οσμοθεραπεία ή εισπνοές με αιθέρια έλαια.

Τι εννοούμε όταν λέμε οσμοθεραπεία και αιθέρια έλαια. Όταν εισπνευστούν, τα μόρια του ελαίου πηγαίνουν κατευθείαν στην οροφή της μύτης όπου βρίσκονται τα αισθητήρια κύτταρα του οσφρητικού συστήματος. Από κάθε αισθητήριο κύτταρο εκβάλλουν λεπτές τρίχες που καταγράφουν και μεταφέρουν πληροφορίες για τα αρώματα, μέσω της οσφρητικής βαλβίδας, στο κέντρο του εγκεφάλου.

Από εδώ αποστέλλονται ηλεκτροχημικά μηνύματα στον εγκέφαλο που συνδέονται με την όσφρηση, αυτά προκαλούν την απελευθέρωση νευροχημικών ορμονών, που μπορεί να είναι καταπραϋντικές, χαλαρωτικές, διεγερτικές ή να προκαλούν ευφορία. Με τις εισπνοές τα αρωματικά μόρια ταξιδεύουν επίσης προς τα κάτω, στους πνεύμονες.

Η διαδικασία της οσμοθεραπείας με τις εισπνοές μπορεί επίσης να αποκαταστήσει την πνευματική ισορροπία, διώχνοντας τις αρνητικές επιδράσεις μερικών συγκινήσεων όπως ο φόβος, το μίσος, η οργή, η ζήλια, η θλίψη ή η απογοήτευση. Στην οσμοθεραπεία τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο αραιωμένα σε φυτικά λάδια βάσης.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλα μας τα προϊόντα οσμοθεραπείας.